Jaký je HCI kurz od Alana Dixe

Po delším čekání byl 14. ledna 2013 spuštěn kurz HCI – Human Computer Interaction od Alana Dixe. S očekáváním jsem se do něj přihlásil již několik měsíců před spuštěním.

Mám z něj velice dobré pocity, neboť předčil má očekávání. Hodně jsem rozšířil své znalosti, které jsem nabral např. v kurzu HCI od Standfort University na Coursera nebo z odborné literatury.

Doporučil bych jej všem, kteří se zajímají o User Experience. Momentálně se kurz chýlí ke konci, ale Alan však plánuje přidat další 3 lekce. Je tedy poslední možnost se do něj přihlásit a zapojit se do studia. Velkou výhodou je, že je zdarma.

Proč studovat tento kurz

Alan Dix je uznávaným odborníkem na psychologii a HCI. Je profesorem na Univerzitě v Birminghamu a Senior Researcher Scientist ve společnosti Talis. Mimo to napsal o Human Computer Interaction vlastní knihu.

Kurz je rozdělen do několika lekcí:

  • Úvod do HCI,
  • Interakční design,
  • Kognice a percepce,
  • Emoce a zážitky
  • Implementace,
  • Evaluace.

Jednotlivé lekce jsou rozebírané skutečně do detailu a jsou vždy doplněné o spoustu dalších materiálů – od online článků až po videa.

Když bych tento kurz srovnal s kurzem na Coursera, dozvěděl jsem se mnohem více informací, které Alan často podává ve formě zajímavých příběhů. Například bylo zajímavé poslouchat jeho vyprávění o tom, že si musel koupil low-end telefon, neboť měl problémy s voláním ze svého iPhonu.

Během sledování lekcí jsem si udělal hromady neocenitelných poznámek, které určitě v profesním životě využiji.

Investice do vzdělání jsou k nezaplacení

Pokud se rozhodujte, jakým způsobem se sebevzdělávat nebo kde najít užitečné informace, tento kurz mohu opravdu doporučit. Je jedním z kurzů, do kterých jsem se zapojil a ve kterém jsem našel skutečnou hodnotu.

Využijte tedy šance avzapojte se do studia. Nejen že si rozšířite své znalosti, ale můžete se zapojit do konverzace s dalšími studenty nebo přímo s Alanem.

Napsat komentář