Uvidíme se na WebExpo 2010

Pomalu se již blíží zahájení konference WebExpo 2 010, které je naplánováno na 23. – 25. září 2010 a já se pomalu připravuji podle programu, na které přednášky se dostavím. Pro mě jako webového vývojáře a designéra to bude trochu složitější, ale láká mě jít se podívat na Development programy, PHP programy a Design programy. Agile a Bussines programy jdou zatím mimo mě, i když tam jsou neméně zajímavé přednášky. Jak se tedy rozhodnout?

Mezi PHP programy mě velice zaujala přednáška Filipa Šubrta Vývoj v PHP řízený testy, kam bych se jistě chtěl podívat, neboť mě toto začalo velice zajímat. Neméně zajímavou může být i přednáška Pavla Campra a Jaroslava Baumla Symfony – moderní technologie v praxi, neboť se v poslední době zajímám také o použití frameworků v programování. Sám používám Nette framework, ale rád vím a vidím, jak použitelné a co dokážou i ostatní frameworky. To je asi vše, co z PHP programu navštívím. Možná se půjdu podívat, pokud bude čas a nebudu na jiné přednášce, i na další přednášky, například na přednášku Štěpána Bechynského a Víta Karase Proč parsovat, když máme ATOM a JSON.

Co však bude asi nejzajímavější a velkým tahákem Development programu, kde bude jistě i pěkný dav, bude přednáška Davida Grudla Nette Framework 1.0: příští VELKÁ věc, kde budou představeny novinky v Nette 1.0. Na to se opravdu těším a do kongresového sálu SIC se snad všichni vejdeme (když je Technická fakulta schopná vypsat termíny pro 999 lidí do tohoto sálu). Peter-Paul Koch si připravil přednášku The Touch Event, kam bych se také rád podíval se zájmem o možnosti vývoje pro mobilní přístroje. Jsem zvědav, jestli se zmíní také o jQuery Mobile nebo některých propracovaných JavaScriptových přístupech a pluginech pro tyto frameworky specializované pro mobilní zařízení. Zajímavou přednáškou, na kterou bych se chtěl vydat, je node.js – high-performance Javascript (for servers) od Jakuba Nešetřila, neboť i mě zaujal vzestup použití JavaScriptu i na straně serveru. Půjdu i na další přednášky, které jsou v Development programu, pokud mi to čas dovolí a nebudu na jiné přednášce, neboť jsou zde zahrnuty i další přednášky o frameworcích.

Kolem Design programu se budu vždy tak nějak pohybovat, pokud nebudu na jiné přednášce, nejspíše zavítám na některou v tom čase probíhající.

Napsat komentář